5 November 2010

Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 25, 2010

Reveal Session of My Engagement Day! - Part 2

Hokeh. Kita continue apa yang terjadi lepas aku dok kalut dalam bilik bersama dengan geng aku..

Ketibaan rombongan dalam pukul 12 camtu. Sebenarnya family DD nak datang awal, tapi yong suruh aku bagitahu supaya datang lewat sikit sebab pagi tu ada tahlil. Takut tentative clash katanya. Jadi aku pun bagitahu kat DD suruh datang lewat skit. Tapi apak pulak bajek diorang datang awal. Haiyoo sedikit ada misunderstood disitu..

Adek DD (yang pakai baju hijau) dengan sedara-sedara DD..

Rombongan mula bergerak menuju ke rumah.. DD kata mula-mula nak parking dekat dengan rumah, tapi tengok dekat rumah tu ada kedai. Jadi kalau letak kereta 8 bijik sepanjang jalan, takut menyusahkan jiran pulak. Last-last family DD parking dekat masjid, yang sebaris dengan rumah aku. Kira oklah jugak sebab parking masjid tu luas. Lagipun jarak masjid dan rumah aku cuma sekangkang kera je.

Tapi kasihan pulak tengok diorang jalan tengah-tengah panas!

Mak DD (hujung kiri) dan sedara-sedara DD. Maintain cantek k mak? ;)

Yeah, dah sampai! Mek, mak kepada abang ipar aku pun ada (depan, pakai baju purple) dan dia tukang tolong sambut rombongan. Sekali tengok macam rombongan kawen daaa. Ramai giloss..

Mak dan sedara-sedara DD suma dah masuk umah..

Ni from other side of group perempuan. Kakak DD yang duduk kat depan pakai baju hijau. Mak, kakak dan adek DD suma pakai baju hijau. Ikut temalah katakan.

Ini from side lelaki pulak. Ayah DD (yang pakai ketayap, bercermin mata) pun ada dalam gambar ni. Apak (yang pakai songkok, baju Melayu warna biru) duduk tepi almari je.

Masa ni baru nak start mukadimah agaknya. Apak dan pakwe Rashid (baju batik depan apak) dah duduk tengah-tengah alam.

Bermulanya perbincangan..

Semakin serius...

Selingan. Inilah rupa pelamin last minute. Aku nak gelarkan pelamin ni 'Pelamin Chipsmore' sebab masa aku balik tup tup dah ada. Tak sempat nak tengok orang tu pasang camne. Dan masa diorang runtuhkan pelamin ni pun aku tak dapat tengok walaupun aku yang sambut budak-budak yang nak ambik balik pelamin ni. So, sekejap ada, sekejap takde!

Perbincangan diorang aku rasa tak sampai pun setengah jam. Cepat betul. Banyak yang sehati sejiwa agaknya. Huhu.. Ke aku yang rasa cepat? Hokeh, masa ni nak sarung cincin. Yang nampak bontot tu, adek aku Namah. Dia jadi pengapit. Masa tunang pun ada pengapit ke? Haha, tak kisahlah.

Kak Yah (yang pakai tudung labuh), sedara DD jadi perantara aritu. Masa ni nak start acara sarung cincin. Kak Yah cakap, "Jangan takut yer..". Bila Kak Yah cakap camtu, aku tiba-tiba jadi cuak pulak. Hadooii..

Mak sarungkan cincin di jari manis aku. Sebenarnya cincin ni aku tak pernah try pun. Mak DD yang nak belikan. Jadi aku bagi ukuran cincin je lah kat DD. Mula-mula aku ukur, dapat saiz 9. Second time ukur, saiz 8 pulak. Tapi aku suruh DD pilih cincin saiz 9. DD tanya jugak, muat ke saiz 9, sebab macam kecik sangat. Tapi aku dengan konpidennya cakap muat. Padahal dalam hati risau jugak tak muat masa sarung cincin. Mahu kena gelak satu kampung. Alhamdulillah, muat jugak!

From front view. Wah mak DD dah ready pandang kamera rupanya masa ni. Aku pulak dok tengok cincin ni nak konfemkan muat ke tak. Haha.

Wah, melancholic tul gambar ni.. (Eh betul ke aku guna word melancholic? Haha. Tak kesah lah!)

Apa lagi. Lepas sarung cincin kena la cium tangan mak mertua. Tapi aku lupa nak cium pipi mak DD. Al-maklumlah masa tu macam blur-blur skit. Tapi sebelum balik aku cium la pipi mak DD. sebab dah tak blur dah masa tu. Huhu..

Tengok adek aku dok perhati semacam je apa yang aku buat. Macam ketua protokol pulak.

Fuhh. Selesai acara terpenting!

Sesi tangkap gambar dengan mak mertua. Ada banyak je tapi aku upload satu je la. Korang buat apa tengok mak mertua aku ni lama-lama, nanti korang serbu rumah DD untuk jadi menantu pilihan pulak! Haha.

Kredit untuk FCL. Gambar dia tangkap neh. Cantek, cantek.

Berposing-posing solo..

Dan lagik..

Tengah merenung Ajan dan Fadel yang sibuk dok arrange hantaran aku yang bawak dari bilik ke ruang tamu. Thanks a lot! Ajan & fadel memang selayaknya jadi biro protokol hantaran sebab diorang yang tentukan mana hantaran yang sepatutnya letak depan, mana hantaran yang sepatutnya letak kat belakang.

Masa ni dah tak larat nak senyum+pegang bunga sorang-sorang. Ni pun dah rimas tak tau nak buat apa dah kat situ. Tapi tak best betul bila background pelamin tu sedikit terselak. Ni mesti masa aku kat dalam bilik tu budak-budak dok main kat sini. Haih. Dah cacat sikit pemandangan.

Berposing dengan background yang sedikit terselak. Haih haih.


Next entry: Berposing-posingan dengan teman dan sedara DD..


p/s: Kerja di opis menimbun-nimbun dengan sangat dashyat sekali. Tiap-tiap hari ada miting. Tiap-tiap hari balik lambat. Arini nak pegi aerobic pun tak dapat sebab kena buat report. Haiiiiiiihhhhhhhhh..!


With Love,


3 comments:

~ thalhazlin ~ said...

congrats thirah :) cantik adek thirah make up. kalau thirah tak bagitahu, ingat mak andam yang make up taw.

Jieda said...

gambar masa cincin disarung tu memang cantik la.gambar thirah ngan DD taknak upload kat sini ke? hehehe

Thirah Rahim said...

~thalhazlin~: thanks.. ;) yeke? btw, jimat dah RM100 untuk make up. hehe...

Jieda: compliment tu kena pass kat camerawomen thirah. diorang yang rajin btul tangkap gambr. hehe.. masa tunang kitorang tak tangkap gambar sama-sama. segan nak ambik. huhu

Post a Comment