5 November 2010

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, May 12, 2010

Wedding colour yang memeningkan..

Sebelum ni aku ada cakap, set tarikh kahwen 30.10.2010 kan? Well, nampaknya tak jadi sebab lepas berbincang habis-habisan, kitorang pick 6.11.2010. Sebab 5 November tu Deepavali. Kompeni aku cuti dua hari. So aku boleh start cuti awal, hari Khamis. Save sikit annual leave aku. Boleh spend leave untuk honeymoon pulak huhu..

Yeahh!! Finally aku dah tetapkan wedding theme aku. Blue Aqua, macam gambar kat bawah ni. Ada gak orang panggil kaler ni Tiffany Blue. Tak kesahlah. Apapun ok dak?




Weekend lepas aku ke Riamoda baru di Greentown. Hajat di hati nak survey baju untuk bridesmaids & kedua2 belah family. Pening jugak nak decide warna baju diorang. Mula2 aku ingat nak bridesmaids pakai baju pink. Sebabnya pink kan masuk dengan warna biru. Contohnya macam kat bawah ni..

Sumber: Dianashukor

Comey gak kan? tapi tak tau la.. kepala aku tengah serabut memikirkan tentang warna. Tapi biru-pink dah banyak sangat orang buat. Aku ingat nak guna aqua blue-orange atau aqua blue-pastel yellow macam kat bwh ni..


Sumber: The Inspired Bride lagi..

Tapi aqua blue-pastel yellow (gambar pertama) nampak lebih sweet kalau nak dibandingkan dengan biru-citrus orange. Haih, warna2 tersenarai di bawah ni dah jadi pilihan hati tapi tak tersusun lagi. Mana satu nak jadi warna untuk baju bridesmaids, baju family aku dan baju family DD.



Aqua Blue Pastel Yellow Fushia/Pink Off White



Wedding dress aku pun tak decide lagi. Tapi dah nekad sama ada pakai off white atau light grey sahaja. Aku tak mau pakai biru jugak sebab menurut wedding rule-of-thumb yang pernah aku baca, wedding dress sepatutnya kena lebih cerah dan tak patut sama kaler/tone dengan pelamin. Nanti diorang tak boleh beza yang mana satu pelamin, yang mana pengantin pulak. Huhu..

Hokeh. Mata aku dah pening tengok warna. Aku dah print gambar atas tuh. Boleh tampal kat dalam wedding book. Malam ni baru nak decide kaler. So this week dah boleh survey kedai2 pengantin pulak huhu..


P/S: Selepas ditolak tambah, dibahagi dan didarab, sekarang aku ada 10 orang bridesmaids! Haiyoo, mampu ke duit poket aku cater baju2 diorang ni? Hmmmmm.......


With Love,

7 comments:

hana yoriee said...

waahh..bnyknye bridesmaids..huhu..hana tak dpt decide pon sorg bridemaid..uwaaa..sbb ramai member2 yg dah kawen..huhu..

^fafau^chipshana said...

saya juga mengalami masalah yang sama wahai cik thirah huuu~ xpe,b2b kan kental..yeah!!

ally said...

hehe..ramainya bridesmaids u..=)..
i suke aqua-yellow tu..jrg jumpa wedding theme cam 2..nice juga..=)

Thirah Rahim said...

hana: tahu takpe. tapi by the time i kawen ni, ada sorg drpd bridesmaids i dh kawen. but takpe lah, harap2lah dia tidak mengandung waktu itu. kalau tak pastilah kena kasik lebih kain huhu. but nice jugak. mana senang nak jumpa pregnant bridesmaid! hehe...

fafau: yeah! mari kental bersama2! ;) All the best to you too!!

ally: tu la. i pun dah jatuh chenta. but have to control on the both tone colour. takut banyak tone although aqua-yellow pun tak cantek jugak kan.

kay kamal said...

i suke tiffany blue! nice..suke2 amik la..

blue white paling simple tapi nk wat color blue yellow pon very sunny and nice..hehe *sorry cnfusekan u even more.hehe*

Naima is IMMA said...

akhirnyer kaler ni gak yg ko pilih... senang ker dpt brg2 ng kaler nih???

makan ati lar beb, aku tgk blog ko story sal kawen... aku tgk blog hana yoriee pun sal kawen gak... gelora jiwa tol... huhuhu...

hana yoriee tu kwn ko lar ek???

Thirah Rahim said...

kay kamal: blue-white, betul memang simple n exclusive. blue-yellow nampak lagi ceria kan? huhu..

IMMA: insya Allah. tapi untuk doorgift aku nak guna silver je. senang nak cari.. sabar2, blum lagi jumpa jodoh kan. doa selalu supaya cepat jumpa jodoh. aku sentiasa doakan.. hana yoriee tu kawan blog. kawan aku juga.. ;)

Post a Comment