5 November 2010

Daisypath Anniversary tickers

Friday, June 18, 2010

Yooshh!! Update wedding preparation.

Sepanjang minggu ini juga, aku tersangat busy. Bencilah.

Tapi sempat jugak mengorder 1000pc white paper bag dari MarryMe Gifts 'n' Such. Murah giler, 15sen per pc tapi cukop ke eh? Paper bag ini untuk orang dewasa saja. Budak2 aku ingat nak bagi gula2 saja bungkus dalam plastik. Budak2 mana tau nak appreciate benda2 camni huhu.. Jangan kata budak, orang2 tua pun sama huhhh.

Dan aku plan nak beli small jar untuk VIP. Gila heart to this.


Aku suka sebab jar tu nanti boleh jadi jar serba guna. Tak kisahlah orang nak jadikan perhiasan rumah ke, jadi tempat letak pin atau aksesori ke, tapi kalau aku yang dapat, memang boleh buat macam-macam dengan jar nih. Lebih2 lagi bila dah hias camni. Hohhh..

Spicy jar ni dari MarryMe but mahallah. Rm8.00 per pc. Aku ingat nak buat aje memandangkan tali mutiara kecil tu aku dah ada, baki dari majlis tunang dulu. But have to buy turquoise and white ribbon first. Dan juga bunga kecik dan kalau bajet lebih skit boleh beli kain lace buat balut penutup dia.

Tapi yang paling penting kena cari jar tu. Ada idea gila nak cari jar yang kacanya warna turquoise jugak tapi rasanya macam susah gila nak jumpa je. Nampaknya hujung bulan ni kena ke kedai untuk mencari semua benda ni. Perlu start buat dari sekarang sebab nak buat 200 bijik bukannya senang heh.

Hokeh. Selesai idea untuk doorgift VIP berjumlah 200 orang.


Second idea, paper lantern. Aku tengok trend gantung tanglung cina warna warni ni semakin menular dalam wedding melayu. Walaupun tak ramai lagi orang buat tapi aku mengidam sangat untuk digantung kat wedding aku nanti. Ngeehh...

Lawa giler paper lantern ni bila gantung kat luar dewan. Gila happening dan outstanding.


Gantung kat lobby pun cantek apa?


Yeah, yeah. Menarek, menarek! Heart lagi.


Dalam rumah pun comel...


Sumber semua di atas: Kerja Kahwin. Gambar last ni tak ingat dah. Sori kepada tuan gambar ni.


MarryMe jual Rm9 per pc tapi tak ada warna turquoise la pulak. Aku sedang hunt paper lantern warna putih (setel dah, kat MarryMe ada), turquoise dan kuning.

Hmm.. anyone can suggest any?


5 comments:

Naima is IMMA said...

Murahnyer paper bag ko beli tu... aku tgk Marryme punyer barang mahal2... ni murah lak ko dpt... amboi gantung tanglung lar plak... giler byk tol ko nak wat... de aida ade ker tanglung2 camni???

Thirah Rahim said...

paper bag tu aku beli dari Marryme lah. actually barang dia aku rasa memang murah bila aku compare harga paper bag and paper lantern.

tanglung tu nampaknya kena belilah huhu.. rasanya de aida tak ada pun tanglung2 ni huhu..

ElyaElmo said...

thirah..cuber nye merisik galeri..rasanye ri tu kt blog derang ade sewa laternn..
rm0.15 paper bag yg macam mana tu dear?

Thirah Rahim said...

EelyaElmo,
oo yeke? actually teringin nak beli aje sbb terpikir malamnya tu nanti nak pasang lampu kat luar rumah. malam masa bukak hadiah (ceh macam ada hadiah je!) ok ke? but yours is a good one.

15sen paper bag boleh tengok kat dalam blog marryme. tapi biasa2 je, bukan yang exclusive tu ye.

dell said...

hi ladies.. sorry nak nyampuk hihi.. barang marryme tak mahal kalau nak compare dgn org lain.. seriously.. btw spicy glass jar ni dah tak jual.. :) -dell marryme- :)

Post a Comment